Αρθρογραφία & Λύσεις

Άρθρα, προτάσεις και λύσεις σε καθημερινά προβλήματα.

Γιατί δεν μου το είπε κανείς;

May blog

Τις προάλλες ήρθε να με επισκεφτεί ένας από τους αγαπημένους μου σπουδαστές της Ακαδημίας και μου έδωσε την ιδέα να συμπεριλάβω σε αυτό το blog θέματα που απαντούν στην παραπάνω ερώτηση, έτσι ώστε να βοηθηθούν οι αναγνώστες να αντιμετωπίζουν  την  καθημερινότητάς τους πιο παραγωγικά.  

Κατά συνέπεια, ποια είναι αυτά τα πράγματα που, αν τα γνωρίζαμε από την αρχή της ζωής μας, θα μας οδηγούσαν σε μια διαφορετική κατανόηση του Εαυτού και των άλλων και συνεπώς σε διαφορετικές, πιο αποτελεσματικές συμπεριφορές;

Μάθημα 1: 

Κάθε στιγμή της ζωής μας προβάλλουμε τις πεποιθήσεις μας.  Τουλάχιστον το 85% αυτών αποτελούνται από τα πράγματα που απορροφήσαμε από το περιβάλλον σε ηλικία 0-8 ετών. Αυτές οι πεποιθήσεις έχουν πλέον ενσωματωθεί στο σύστημά μας,  διαμόρφωσαν την πραγματικότητα στην οποία ζούμε σήμερα και συνεχίζουν να διαμορφώνουν την κάθε μέρα που βιώνουμε.

Ας εξετάσουμε αυτή την αλήθεια δίνοντας ένα πρακτικό παράδειγμα. Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας μεταξύ δύο ατόμων;

Όταν οι άνθρωποι μιλούν ο ένας στον άλλο, αυτό που πραγματικά συνομιλεί είναι το σύστημα πεποιθήσεών τους. Σε κάθε δεδομένη στιγμή, προβάλλουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους και ερμηνεύουν το τι συμβαίνει γύρω τους ως σωστό και κατάλληλο ή λάθος και αγχωτικό.

Αν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν συμφωνούν, είναι το συγκεκριμένο σύστημα πεποιθήσεων του καθενός που διαφωνεί, και μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται θυμωμένοι, να έχουν έντονες αντιπαραθέσεις ή ακόμα και διαμάχες. Δεν είναι ότι οι άλλοι άνθρωποι είναι δύσκολοι, λάθος ή κακοί, είναι ότι η ανατροφή τους και οι εμπειρίες τους έχουν δημιουργήσει ένα διαφορετικό «λογισμικό»  στο μυαλό τους, μέσα από το οποίο λειτουργούν. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό.

Αν είχατε την ίδια ανατροφή, την ίδια κληρονομικότητα και τις ίδιες εμπειρίες με τον διπλανό σας, πιθανότατα θα συμπεριφερόσασταν σαν και αυτόν. Εν τούτοις, τα ερεθίσματα που αντιμετωπίζει ο καθένας μας καθημερινά είναι αμέτρητα. Αυτό υποδηλώνει ότι δεν μπορεί ποτέ δύο άνθρωποι να είναι ίδιοι - ακόμη και αν είναι μονοζυγωτικά δίδυμα, ζουν με τους ίδιους γονείς, πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο και κινούνται στο ίδιο περιβάλλον. Το σύστημα των πεποιθήσεών τους δεν θα είναι ποτέ σε απόλυτη ταύτιση.

Σκεφτείτε λοιπόν το εξής: αν γνωρίζουμε ότι, από κατασκευή και προεπιλογή, δεν είμαστε ίδιοι μεταξύ μας, τότε γιατί περιμένουμε οι άλλοι να έχουν  τις ίδιες αντιλήψεις, προβολές και συμπεριφορές με εμάς; Αν γνωρίζουμε ότι οι άλλοι επεξεργάζονται πληροφορίες με διαφορετικό τρόπο και αυτές οι πληροφορίες υπαγορεύουν τις συγκεκριμένες συμπεριφορές τους,  γιατί νιώθουμε αναστάτωση, θυμό, θλίψη,  απογοήτευση, ή δυσαρέσκεια;

Πώς να χρησιμοποιήσετε αυτή τη γνώση: Σε κάθε επαφή ή συνάντηση με άλλους ανθρώπους, θα εκφράσετε τις σκέψεις σας και το ίδιο θα κάνουν και εκείνοι. Τι λένε, λοιπόν; Ακούστε προσεκτικά. Δεν συμφωνούν ή αντιτίθενται σε αυτά που τους λέτε. Απλώς εκφράζουν αυτό που συνειδητά ή ασυνείδητα πιστεύουν. Εάν παρουσιαστείτε στην συνάντηση μαζί τους με το Εγώ σας, μπορεί να ενοχληθείτε. Εάν παρουσιαστείτε με τη νέα σας γνώση, η πρόθεση σας να είστε εποικοδομητικός θα υπαγορεύσει και θα υποστηρίξει τα επόμενα βήματα σας.

Η λύση λοιπόν είναι απλή: θα πρέπει να επικοινωνείτε με ειλικρινή διάθεση να καταλάβετε τον άλλο και να προσανατολιστείτε στο να δημιουργήσετε μια κοινή διαδρομή, που θα υποστηρίξει τη πρόθεση του καθενός. Συμπόνοια, Αποδοχή, Κατανόηση θα σας πάνε πολύ μακριά.

Πόσο συχνά εφαρμόζετε εσείς, συνειδητά, αυτές τις αρχές, στην καθημερινή σας ζωή;

Απαντώντας σε αυτή την απλή ερώτηση, θα είστε σε θέση να αντιληφθείτε την ποιότητα των σχέσεων σας σήμερα, και ακόμη περισσότερο, το επίπεδο της προσωπικής ανάπτυξης  και διεύρυνση σας.

Νικόλ Μαντζικοπούλου, Μάιος 2019

Συνεχίστε την ανάγνωση
440 Hits

ΔΕΙΞΕ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΠΟΤΕ

never

 

Τα τελευταία χρόνια, οι αλλαγές ζωής που έχω περάσει μου έφεραν ενδιαφέροντα μαθήματα. Ένα από τα πιο πολύτιμα είναι ότι θα ήταν άσκοπο ή παράλογο να αντισταθεί κανείς στις αντιξοότητες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσω να καταλάβω ή να δουλέψω με αυτές τις δυσκολίες για να τις λύσω, αλλά σημαίνει ότι δεν αντιτάσσομαι ή αντιστέκομαι -  σε σημείο που επιτρέπω να με καταβάλλουν μέχρι εξάντλησης.

Είναι αλήθεια ότι ένα από τα χαρακτηριστικά των επιτυχημένων ανθρώπων είναι ότι ξεπερνούν τις αντιξοότητες πιο γρήγορα από τους άλλους. Με κάποιο τρόπο, αντιμετωπίζοντας αυτό που άλλοι θα χαρακτήριζαν αποτυχία, βρίσκουν την εσωτερική τους δύναμη και γίνονται περισσότερο από ό, τι πριν. Το πόσο γρήγορα θα ανακάμψει κανείς από την απογοήτευση, τις δυσκολίες, τη θλίψη ή τον πόνο, καθορίζει και το πόσο εύκολα θα επανακτήσει την  θέση του και θα κινηθεί ξανά προς την  εμπιστοσύνη και την ευημερία.

Με αυτόν τον τρόπο,  τα ανθεκτικά άτομα επιλέγουν να μην αφήνουν τις δυσκολίες να τους οριοθετούν. Είναι αλήθεια ότι συχνά οι άνθρωποι ορίζουν τον εαυτό τους με αυτό που κάνουν και όχι με το ποιοι είναι. Αυτό δεν είναι πολύ χρήσιμο, όταν αντιμετωπίζουν μία αντιξοότητα Είναι καλύτερο να υιοθετήσει κανείς  και να εκπαιδεύσει τον εαυτό του στην απόκτηση μιας νέας στάσης ζωής, που θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν.

Εδώ σας παραθέτω μερικά βήματα που μπορείτε να εφαρμόσετε για να οδηγήσετε τον εαυτό σας να πλεύσει πέρα από οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση:

  1. Κρατήστε μια θετική στάση. Κάθε κατάσταση είναι προσωρινή. Αυτό ισχύει και για τα δύο άκρα, καλό και όχι τόσο καλό. Το μόνο που έχει σημασία είναι πώς συμπεριφέρεται κανείς σε αυτές τις περιπτώσεις. Και αν ο σκοπός σας είναι να βελτιώνεστε συνεχώς και να εξελίσσεστε, θα πρέπει να αναζητήσετε ενεργά τις γνώσεις που φέρνουν αυτές οι καταστάσεις. Εκεί είναι το όλο νόημα. Και να είστε βέβαιοι ότι αυτά τα μαθήματα σας περιμένουν σε κάθε γωνιά.

  2. Ανοίξτε το μυαλό σας. Αντί να κλείνεστε, να γίνεστε αμυντικός και να ανησυχείτε, ζητήστε την γνώμη, την  βοήθεια των άλλων και επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι αυθεντικός και ευάλωτος, για να μπορεί να την λάβει. Αυτή η στάση ζωής κάνει κάθε κατάσταση πιο διαχειρίσιμη και επιταχύνει την διαδικασία εκμάθησης.

  3. Δείτε την πλήρη εικόνα.  Κάντε ένα βήμα προς τα πίσω - ακόμα και τη στιγμή που συμβαίνει κάτι- και δείτε την κάθε κατάσταση από μια ευρύτερη προοπτική. Αυτό θα φέρει σαφήνεια και νέα κατανόηση. Οι ανθεκτικοί άνθρωποι επιδεικνύουν ευελιξία με έναν έξυπνο τρόπο και μετακινούνται ανάμεσα σε πολλά πλεονεκτικά σημεία, γεγονός που τους επιτρέπει να ελίσσονται επιτυχώς και να αναδύονται δυνατοί, ξανά και ξανά.

  4. Λάβετε δυναμική δράση. Μην κάθεστε άπραγοι για πολύ καιρό. Τίποτα δεν θα αλλάξει μόνο με τη σκέψη. Προσδιορίστε ένα πρώτο βήμα και προχωρήστε προς τα εκεί. Αυτό το θάρρος θα σας ωθήσει σε δράση, θα δημιουργήσει νέες εναλλακτικές λύσεις, θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε ορμή και να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στον εαυτό σας και στην ζωή.

  5. Θυμηθείτε ποιοι είστε.  Απρόσμενα πράγματα συμβαίνουν στη ζωή συνεχώς. Οι καταστάσεις είναι ρευστές. Παρ 'όλα αυτά, πρέπει να παραμείνετε γειωμένοι. Τα γεγονότα δεν έχουν τη δύναμη να σας συνθλίψουν, παρά μόνον εάν τα αφήσετε. Μείνετε επικεντρωμένοι στην πρόθεση σας, στους στόχους σας, στα δυνατά σας σημεία και στα επιτεύγματά σας. Αυτά θα σας κρατήσουν σε κίνηση και θα σας επιτρέψουν να ξεπεράσετε με επιτυχία οποιαδήποτε καταιγίδα. 

Νικόλ Μαντζικοπούλου, Μάρτιος 2019

Συνεχίστε την ανάγνωση
252 Hits

ΕIΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΘΕΣΗ;

ΕIΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΘΕΣΗ;

Πολύ συχνά, ζητώ από τους πελάτες μου και τους μαθητές μου να σταματήσουν για ένα λεπτό ό,τι κάνουν και να πάρουν μια βαθιά ανάσα. Αυτό γίνεται συνήθως όταν τους βλέπω αγχωμένους, υπερφορτωμένους, συγχυσμένους. Γνωρίζω πολύ καλά ότι, στους σημερινούς γρήγορους ρυθμούς, είναι δύσκολο να βρεθεί κανείς στο τώρα – χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι είναι το μόνο που πραγματικά μετράει - και πολύ εύκολα τον απορροφούν οι αμέτρητες απαιτήσεις της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο όμως καταλήγει αποσυνδεδεμένος από την πραγματική του ουσία. 

Συνεχίστε την ανάγνωση
214 Hits

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!

Μερικές φορές στη ζωή, μια ιδέα είναι αρκετή για να συγκλονίσει ολόκληρη την ύπαρξή μας. Αυτή η ιδέα ήταν για μένα ότι κάθε σκέψη που κάνω, διαμορφώνει το παρόν και το μέλλον μου. Ότι κάθε σκέψη που κάνω δίνει στον εγκέφαλό μου εντολή για το τι πρέπει να φέρει στην προοπτική μου.

Όταν δοκιμάσετε αυτήν την ιδέα και πειστείτε ότι λειτουργεί, θα είστε σε καλύτερη θέση να καταλάβετε, όχι μόνο πώς φτάσατε όπου βρίσκεστε, αλλά και πώς μπορείτε να αλλάξετε τα πάντα προς το καλύτερο, εστιάζοντας σε ενδυναμωτικές σκέψεις και βρίσκοντας την ενέργεια να σχεδιάσετε μια νέα στρατηγική που θα οδηγήσει στους στόχους σας.

Συνεχίστε την ανάγνωση
521 Hits

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ και ΠΡΟΟΔΟΣ: H ισορροπία που στοιχειώνει

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ και ΠΡΟΟΔΟΣ: H ισορροπία που στοιχειώνει

Συναντώ τελευταία πολλούς ανθρώπους που νιώθουν ότι κάτι λείπει από την ζωή τους και θέτουν την πρόθεση τους να προχωρήσουν και να το φτάσουν. Σύντομα διαπιστώνω όμως ότι, πέραν από κάποιες στιγμές αναλαμπών, δεν είναι πραγματικά διατεθειμένοι να κάνουν αυτά που απαιτούνται και έτσι, παραμένουν να αναλώνουν την ζωή τους στην γκρίνια και στην λύπη για αυτό που δεν γίνεται – ακόμα και εάν βαθιά γνωρίζουν ότι είναι στους ίδιους να κάνουν τα βήματα που χρειάζονται. 

Συνεχίστε την ανάγνωση
192 Hits

ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ και ΕΝ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΝΤΟΥΕΤΟ !

ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ και ΕΝ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΝΤΟΥΕΤΟ !

Προϋπόθεση για την ουσιαστική υποστήριξη εαυτού και άλλων

Πολλές φορές με ρωτάνε πως βρίσκω με ποιο θέμα θα καταπιαστώ στο επόμενο μου άρθρο. Τότε χαμογελάω και απαντώ ότι είναι η εμπειρία της στιγμής που μου υπαγορεύει το θέμα. Αυτή την φορά, λοιπόν θα μιλήσω για την αποστασιοποίηση και την εν-συναίσθηση, αφού ήρθα επανειλημμένα σε επαφή με την πρόκληση που αντιμετωπίζουν πολλοί στην εφαρμογή τους.

Η αποστασιοποίηση και η εν-συναίσθηση είναι πιθανώς από τις πιο παρεξηγημένες συμπεριφορές ή από τις πιο δύσκολες στην εφαρμογή. Αποτελεί συνήθως πρόκληση για τους ανθρώπους να κατανοήσουν πώς μπορούν να νοιάζονται για κάτι ή κάποιον και να αποστασιοποιούνται από αυτόν ή από την κατάσταση που δημιουργεί, ή ακόμα, για το πως μπορούν να δείξουν εν-συναίσθηση για καταστάσεις που δεν συνάδουν σε τίποτα με το δικό τους βίωμα. 

Συνεχίστε την ανάγνωση
1076 Hits

Θέλετε έναν καλύτερο Νέο Χρόνο; Είναι στο χέρι σας!

Θέλετε έναν καλύτερο Νέο Χρόνο;   Είναι στο χέρι σας!

Συνήθως, αυτές τις μέρες, κάποιοι από εσάς είναι πολύ προσανατολισμένοι στην σωστή καταγραφή του στόχου τους. Γράφουνε, ξαναγράφουνε, διορθώνουν, προσθέτουν, αφαιρούν. Αυτή η περίοδος βοηθάει να νιώθει κανείς δυνατός και σίγουρος, αφού μόλις ξεκινάει ένα νέο έτος, που οι στόχοι προδιαγράφουν ότι θα είναι εκπληκτικός.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, είδα πρόσφατα μια γελοιογραφία της Mafalda του Quinto, που έλεγε εμπιστευτικά στον αναγνώστη: «Δεν είναι ο νέος χρόνος που πρέπει να είναι καλύτερος, είσαι εσύ».

Συνεχίστε την ανάγνωση
1019 Hits

Θα ζήσεις με Σκοπό ή θα αφήσεις τον Φόβο να σε καθορίσει;

Θα ζήσεις με Σκοπό ή θα αφήσεις τον Φόβο να σε καθορίσει;

Αυτή είναι μία πολύ σημαντική ερώτηση, διότι όταν τολμάς να την απαντήσεις με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα, θα ορίσεις το υπόλοιπο της ζωής σου. Και όποια απόφαση και αν λάβεις είναι εντάξει, αρκεί να είναι συνειδητή. Μπορεί να νιώθεις ότι δεν ταιριάζεις στο χώρο εργασίας σου. Σίγουρα, βάζει φαγητό στο τραπέζι και κρατά μια στέγη πάνω από το κεφάλι σου.

Συνεχίστε την ανάγνωση
718 Hits

Το συναίσθημα της Αφθονίας είναι η αρχή των πάντων

Το συναίσθημα της Αφθονίας είναι η αρχή των πάντων

 

Καθώς έχουμε μπει για τα καλά στην εορταστική περίοδο, όλοι συμμετέχουμε στο παιχνίδι των αγορών, για να εξασφαλίσουμε ότι θα σταθούμε καλά στις γιορτινές εκδηλώσεις και υποχρεώσεις. Παρ' όλα αυτά, είναι ενδιαφέρον να προσέξουμε κάποια μοτίβα συμπεριφοράς, καθώς μπλοκάρουν την δυνατότητα μας για Χαρά. Και ναι, τι θα ήταν καταλληλότερο από το να μιλήσουμε αυτή την περίοδο για την Αφθονία;

Η Αφθονία είναι ένα από τα αγαπημένα μου θέματα, καθώς, όταν κατακτάς το αίσθημα της αφθονίας, είσαι έτοιμος να καταλάβεις τον κόσμο. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, αν αισθάνεσαι ικανοποιημένος και έτοιμος να εστιάσεις στην εξέλιξη, στην διεύρυνση, στην ανάπτυξή σου. 

Συνεχίστε την ανάγνωση
633 Hits

Νέα εκπαιδευτική περίοδος για coaching

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που σας ενημερώνουμε ότι το ετήσιο ταξίδι της Ακαδημίας True-me® Breakthrough Coaching Academy ξεκινά εκ νέο

Προετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε με τους νέους μαθητές μια περίοδο μεταμόρφωσης, βήμα προς βήμα, ώστε να γίνουν οι καλύτεροι προπονητές (Coaches) που μπορούν να είναι και να είναι σε θέση να υποστηρίξουν άλλους να επεκταθούν πέρα από τις τρέχουσες προσδοκίες τους και να επιτύχουν τους πιο αξιόλογους στόχους τους. 

Συνεχίστε την ανάγνωση
178 Hits

Θέλετε αληθινή αλλαγή στη ζωή σας ή την καριέρα σας; Τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος

change

4 λόγοι για να γίνετε ένας προπονητής της True-me® Breakthrough Coaching Academy

Συνεχίστε την ανάγνωση
218 Hits

Η Xαρά ζει στα απλούστερα πράγματα

joy

 

Η χαρά είναι ένα από τoυς πολύ αγαπημένους λόγους που μου αρέσει που είμαι ζωντανή. Η χαρά είναι σε σύμπνοια με κάθε κύτταρο στο σώμα μας, επειδή είναι η αρχική μας κατάσταση, αυτό που δημιουργηθήκαμε για να αισθανόμαστε και να ζούμε. Πιστεύω ότι -πιθανά- είναι η αγαπημένη όλων των ανθρώπων. Απλά δεν έχουν δώσει αυτό το όνομα σε πολλά πράγματα που βιώνουν.

Συνεχίστε την ανάγνωση
1686 Hits

ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΕΑΥΤΟΝ; ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!

love


Είμαι λίγο εργασιομανής. Εντάξει, αυτό θα μπορούσε να είναι μια υποτίμηση της κατάστασης. Είμαι διά βίου σκληρή εργάτρια και το να είμαι απασχολημένη είναι μια συνήθεια εξίσου εθιστική όπως και ένα ναρκωτικό.

Συνεχίστε την ανάγνωση
687 Hits

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ο δημιουργικός οραματισμός είναι μια εξαιρετική μέθοδος, που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην επιστημονική κοινότητα, εξαιτίας της ευκολίας στην εφαρμογή της, την ευρεία προσβασιμότητα και διαθεσιμότητα που έχει ο καθένας μας και φυσικά την αμεσότητα στα αποτελέσματα. Επιπλέον μπορεί να αποδειχθεί πολύ ευχάριστη, ακόμα και διασκεδαστική διαδικασία.

Picture1

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργικός οραματισμός είναι η μέθοδος στην οποία χρησιμοποιώντας τη φαντασία σου για να διαμορφώσεις αυτό που σε ενδιαφέρει να βιώσεις, να δημιουργήσεις οικειότητα με αυτή την εμπειρία και σταδιακά να την προσελκύσεις. Με την τεχνική αυτή προσανατολίζεται ο εγκέφαλος (συνειδητό και υποσυνείδητο) προς τις επιδιώξεις σου και τα όνειρά σου, ακόμα και αν αυτά σου φαίνονται ανέφικτα την παρούσα στιγμή. Ουσιαστικά στέλνεις μηνύματα στο μυαλό σου, καθορίζοντας με σαφήνεια ποιοι είναι οι στόχοι και οι επιδιώξεις σου και με αυτόν τον τρόπο κινητοποιείς τους μηχανισμούς, που απαιτούνται για την αναγνώριση ευκαιριών και διαμόρφωση συμπεριφορών, που θα οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων.

ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ;

Όπως έχει αποδειχθεί από την επιστημονική κοινότητα, τα πάντα στο σύμπαν είναι ενέργεια και όλα περιβάλλονται από ένα μαγνητικό πεδίο. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα όλων μας έχουν και αυτά τη δική τους μαγνητική ενέργεια και έλκουν ενέργειες ίδιας ποιότητας και δόνησης.

Συχνά χρησιμοποιούμε την φράση «ό,τι σπείρεις, θα θερίσεις», που δηλώνει την ουσία αυτών των διαδικασιών του σύμπαντος, αλλά πολλοί από μας δεν τις είχαμε συνειδητοποιήσει με το νόημα που εκφράζεται εδώ. Το μήνυμα είναι πολύ απλό: στη ζωή μας προσελκύουμε εκείνα που σκεφτόμαστε περισσότερο, εκείνα στα οποία πιστεύουμε περισσότερο, είτε είναι θετικά είτε όχι. Αυτό σημαίνει ότι προσελκύουμε και εκείνα που φοβόμαστε και θέλουμε να αποφύγουμε περισσότερο, αφού τα μεγεθύνουμε και τα ενδυναμώνουμε, με την ενέργεια που τους προσθέτει η συνεχής προσήλωσή μας σε αυτά.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η διαδικασία του δημιουργικού οραματισμού επιτελείται σε βαθιά επίπεδα συνειδητότητας. Το να ονειρευόμαστε και να σκεφτόμαστε θετικά είναι θεμιτό και αποτελεί την αρχική κίνηση σε μια πορεία αλλαγής και εξέλιξης. Αλλά δεν αρκεί. Ο δημιουργικός οραματισμός περιλαμβάνει την αναζήτηση, την ανακάλυψη και την αλλαγή της προσέγγισης και της στάσης μας απέναντι στη ζωή. Είναι μια ακόμα δήλωση ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη της ζωής μας και για αυτό η εφαρμογή του μπορεί να μας οδηγήσει σε βαθειά και ουσιαστική εξέλιξη και ανάπτυξη.

Στη διαδικασία του οραματισμού επιδιώκεται η είσοδος και διατήρηση του ατόμου σε μία κατάσταση χαλάρωσης, διότι από μία τέτοια θέση, ο ρυθμός των εγκεφαλικών κυμμάτων αλλάζει και γίνεται πιο αργός και πιο βαθύς. Αυτό το επίπεδο των εγκεφαλικών κυμμάτων λέγεται επίπεδο Α.

Το επίπεδο Α είναι μία πολύ υγιής κατάσταση του συνειδητού, στην οποία μπορείς να αλλάξεις ή και να δημιουργήσεις τη δική σου πραγματικότητα. Το μυαλό δεν έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίζει αν κάτι συμβαίνει στο περιβάλλον σου ή αν το φαντάζεσαι, οπότε μπαίνοντας σε μία διαδικασία οραματισμού μπορείς να προκαλέσεις στον εαυτό σου τις σκέψεις, τα συναισθήματα και κατά συνέπεια τη δόνηση που επιθυμείς και με αυτό τον τρόπο να προσελκύσεις περισσότερο από αυτή.

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟ

Υπάρχουν 2 διαφορετικοί τρόποι δημιουργικού οραματισμού, ο δεικτικός, καθοδηγούμενος οραματισμός, στον οποίον δεχόμαστε καθοδήγηση στη δημιουργία εσωτερικών αναπαραστάσεων (εικόνων, ήχων, μυρωδιών κ.λπ.) και ο ενεργητικός οραματισμός στον οποίο εμείς δημιουργούμε εσωτερικές αναπαραστάσεις που αντανακλούν αυτά που επιθυμούμε να βιώσουμε.

Δεν οραματίζονται όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο: άλλοι βλέπουν καθαρές εικόνες, άλλοι τις σκέπτονται ή έχουν την εντύπωση πως τις αισθάνονται. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος. Όποιος και αν είναι ο δικός σου τρόπος, αυτός είναι σωστός για ‘σένα και με αυτόν τον τρόπο μπορείς να επιτύχεις τα αποτελέσματα που επιδιώκεις. Πρέπει να γνωρίζεις ότι η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής καθώς τίποτα δεν μπορεί να γίνει, που θα είναι λάθος για ‘σένα, αφού είναι μία διαδικασία που εσύ πραγματοποιείς και εσύ ελέγχεις, χρησιμοποιώντας τις ικανότητες της διάνοιάς σου. Είσαι απόλυτα ασφαλής.

Οι οραματισμοί απευθύνονται στο βαθύτερο εγώ μας, γι' αυτό και πάντα αναφέρονται στο πρώτο πρόσωπο. Και όπως με όλα τα πράγματα, η εξάσκηση θα δημιουργήσει εξοικείωση και άνεση στη χρήση τους.

Επίλεξε όποιο διαλογισμό ταιριάζει στο σημερινό προβληματισμό ή τους στόχους σου και επανάλαβέ τον κάθε μέρα με συνέπεια, τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Αφέσου στο ταξίδι που σου προσφέρει και παρατήρησε τον εαυτό σου καθώς μπαίνει σιγά-σιγά σε ένα άλλο πεδίο δόνησης. Σύντομα θα δεις τα συναισθήματά σου να αλλάζουν, θα είσαι πιο θετικός και πιο ενεργοποιημένος να λάβεις τη δράση, που θα σε φέρει στο μονοπάτι που έχεις επιλέξει.

Συνεχίστε την ανάγνωση
1098 Hits

ΔΙΔΑΞΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΙ!

kidsfinance

Αν αρχίσατε να διαβάζετε αυτό το άρθρο, συγχαρητήρια. Έχετε αποδείξει ότι θέλετε τα παιδιά σας να έχουν μια θαυμάσια ζωή – σε οικονομικούς όρους - και θέλετε να αναλάβετε δράση για να βοηθήσετε. Για να συμβεί αυτό, όμως, πρέπει τα παιδιά να διδαχθούν μερικά πράγματα σχετικά με την νοοτροπία, τις πεποιθήσεις και την πρακτική χειρισμού των χρημάτων τους που θα τα οδηγήσει στο αποτέλεσμα που ζητούν.

Συνεχίστε την ανάγνωση
663 Hits

Αποκαλυπτικές, ενδυναμωτικές ερωτήσεις που θα μεταμορφώσουν την ζωή σας!

lifechanging

Εάν νιώθετε ότι αξίζετε κάτι περισσότερο από την ζωή που τώρα ζείτε, αυτό το άρθρο έχει γραφτεί για εσάς και οι ερωτήσεις που θα σας δώσω θα σας βοηθήσουν να ανοίξετε ένα δρόμο δυνατοτήτων και να δείτε τα πράγματα από διαφορετική προοπτική.

Συνεχίστε την ανάγνωση
2371 Hits

What could be keeping you from becoming who you want to be financially

money

This is one of the most common questions that people come to me with.  And it is also a source of concern when I see articles in the internet with the title “How to Get Rich in a Blink of an Eye”. This overpromise can prove to be quite misleading and disappointing.

Συνεχίστε την ανάγνωση
572 Hits

Οι Ηγέτες κάνουν εμφανή τις αξίες της κάθε εταιρίας

Οι Ηγέτες κάνουν εμφανή της αξίες της κάθε εταιρίας

«Οι πράξεις μας λένε περισσότερα στους υπαλλήλους σχετικά με τις αξίες και τις ηγετικές μας ικανότητες από ότι τα λόγια. Εάν οι πράξεις μας είναι σοφές, κανείς δεν θα νοιαστεί εάν τα λόγια στους τοίχους δεν είναι τέλεια» Marshall Goldsmith

Συνεχίστε την ανάγνωση
742 Hits

Γιατί οι αποφάσεις του Νέου Χρόνου συνήθως δεν κρατάνε;

Γιατί οι αποφάσεις του Νέου Χρόνου συνήθως δεν κρατάνε;

Η νέα χρονιά άρχισε και, όπως κάθε χρόνο, πολλοί άνθρωποι στον κόσμο χρησιμοποιήσαν την περίοδο αυτή για να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους. Μπορούμε, όμως εύκολα να προβλέψουμε ότι πριν περάσει ο πρώτος μήνας του έτους, οι περισσότεροι από αυτούς τους στόχους έχουν ήδη προδοθεί ή εγκαταλειφθεί.

Συνεχίστε την ανάγνωση
600 Hits

“Είσαι γυναίκα; Μάθε πως να αποδέχεσαι την αληθινή αξία σου”

woman

Από τη εποχή που είμαστε αρκετά μεγάλες για να παρακολουθήσουμε το πρώτο μας παραμύθι, εμείς οι γυναίκες έχουμε πλημμυρίσει με ιδέες για το τί είναι αυτό που μας κάνει να αξίζουμε πραγματικά την αγάπη - και ένα λευκό κάστρο, εκεί που όλα τα όνειρά μας πραγματοποιούνται.

Σε αυτά τα παραμύθια το μήνυμα - και αν ακόμα είναι κρυμμένο ανάμεσα στης γραμμές- βγαίνει δυνατά και καθαρά: το κορίτσι που κερδίζει το βασίλειο είναι υπάκουο, αυτοθυσιάζεται, και σχεδόν πάντα περιβάλλεται από ανθρώπους -συμπεριλαμβανομένου του ίδιο του εαυτού της- που δεν αναγνωρίζουν ή δεν εκτιμούν την αξία της. Χάρη στην καλή της «τύχη» θα φιληθεί από έναν όμορφο πρίγκιπα ή θα διαθέτει ένα αρκετά ντελικάτο πόδι που χωράει σε ένα μικροσκοπικό γοβάκι, και έτσι το πεπρωμένο της θα αλλάξει για πάντα και όλα αυτά που ζήταγε θα της δοθούν με περίσσια αφθονία.

Συνεχίστε την ανάγνωση
763 Hits

Συνδεθείτε μαζί μας

Τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα αποτελούν ένα χώρο ενημέρωσης και μοιράσματος πληροφοριών και εμπειριών. Συνδεθείτε μαζί μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα μελλοντικά μας σεμινάρια, νέα άρθρα και δωρεάν συμβουλές.

Ειδικά πακέτα Σεμιναρίων

Η εταιρία μας διαθέτει την εμπειρία και το έμψυχο δυναμικό για εκπαιδευτικά-σεμιναριακά πακέτα κατά παραγγελία (custom). Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.