TBCALOGO WHITE

 

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ COACHΙNG ΩΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να ζήσουν μια ενδυναμωμένη και ευτυχισμένη ζωή γεμάτη με επιτεύγματα και προσωπική ανάπτυξη. Αυτός ο προσανατολισμός με οδήγησε να αφοσιωθώ στην υποστήριξη όσων επιθυμούν να φτάσουν στο υψηλότερο δυναμικό τους και υπήρξε κινητήρια δύναμη στον σχεδιασμό του προγράμματος της True-me®Breakthrough Coaching Academy.

academicexcellence

Ο λόγος που έχουν φτάσει αυτές οι πληροφορίες στα χέρια σας μπορεί να είναι επειδή αναζητάτε το επόμενο βήμα σας, καθώς και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μεγαλύτερη αφθονία, μεγαλύτερη προσωπική ελευθερία και ενδυνάμωση. Το coaching είναι μια σταδιοδρομία που μπορεί να εκπληρώσει όλους αυτούς τους στόχους και πολλά άλλα. Και ενώ είναι αλήθεια ότι πριν από λίγα χρόνια το να γίνει κάποιος επαγγελματίας coach δεν ήταν ακριβώς μια δημοφιλής επιλογή, αυτή η τάση έχει πλέον εξαλειφθεί και όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση παγκοσμίως.

Η προσωπική καθοδήγηση (Coaching) είναι μια συνεχής, συνεργατική, προσανατολισμένη στο αποτέλεσμα σχέση, μεταξύ του προπονητή (Coach) και του πελάτη, που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τα άτομα να μετακινηθούν από το σημείο όπου βρίσκονται σήμερα, στο σημείο όπου επιθυμούν να είναι. Επειδή το επίκεντρο της προσπάθειας είναι να προχωρήσουν προς τα εμπρός, χωρίς να είναι κολλημένοι στο παρελθόν, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσλαμβάνουν έναν Coach σε κάθε στάδιο της ζωής τους: επειδή θέλουν να εισαχθούν σε κάποιο πανεπιστήμιο, να ξεκινήσουν δυναμικά την ενήλικη ζωή τους, να κάνουν μια αλλαγή σταδιοδρομίας, να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση, να αξιολογήσουν επιλογές, να διασαφηνίσουν αξίες ή απλά να δημιουργήσουν περισσότερη αρμονία στις προσωπικές ή επαγγελματικές τους σχέσεις.

Ο ρόλος του Coach είναι να κρατάει σταθερό το όραμα ενός επιθυμητού αποτελέσματος, ακόμη και όταν οι τρέχουσες συνθήκες του πελάτη δεν δείχνουν ακόμη θετικά στοιχεία γι'αυτό.

O Coach αλληλοεπιδρά με τους πελάτες του από μια θέση όπου αντιλαμβάνεται τις δυνατότητες τους και τους βοηθά να βλέπουν με διαύγεια όλα όσα τους συμβαίνουν -ακόμη και φαινομενικά εμπόδια και δυσκολίες- ως απαραίτητα βήματα προς την επίτευξη των στόχων του.

TBCA from true-me on Vimeo.

Για αυτό και το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει ένας Coach είναι το δώρο μιας αντικειμενικής και διευρυμένης προοπτικής.

Στους καιρούς που ζούμε, με τις καθημερινές, πολυάριθμες και απαιτητικές καταστάσεις της ζωής, είναι εύκολο να αποπροσανατολιστεί κανείς και να επιτρέψει σε ένα αποδιοργανωμένο σχέδιο ή ακόμα και σε μια κακή ημέρα, να σταματήσουν την πορεία του προς τα εμπρός. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ύπαρξη ενός Coach είναι ανεκτίμητη. Μια συνεδρία σε τακτά χρονικά διαστήματα (εβδομαδιαία, μηνιαία ή και διμηνιαία) παρέχει την ευκαιρία να θυμηθεί κανείς τη μεγάλη εικόνα. Να επανασυνδεθεί με τους εξωτερικούς του στόχους και να κατανοήσει καλύτερα τους εσωτερικούς πόρους που έχει ήδη συγκεντρώσει και που θα τον βοηθήσουν να τους υλοποιήσει.

Όταν λείψει η εστίαση στο μέλλον στο οποίο θέλει κανείς να οδηγηθεί, είναι επόμενο να ακουμπήσει στα συναισθήματα, τις πεποιθήσεις και τις προοπτικές που έχει συσσωρεύσει από το παρελθόν. Και όταν επιτρέψει στο παρελθόν- και όχι στο μέλλον - να ορίσει τις επιλογές του στο παρόν, θα ανακυκλώνει τα ίδια προβλέψιμα αποτελέσματα, κατά συνέπεια και τα ίδια προβλέψιμα προβλήματα, ξανά και ξανά.

Η συνεργασία με έναν Coach θα δώσει στο άτομο πρόσβαση σε αξιόπιστη τεχνολογία για τον εντοπισμό του μέλλοντος που επιθυμεί και στη συνέχεια, θα του επιτρέψει να καθοδηγήσει, συνειδητά και καθημερινά, τις επιλογές και τις σκέψεις του - και το σημαντικότερο, τον τρόπο που θα αισθανθεί. Καθώς αρχίζει να καλλιεργεί πεποιθήσεις και να αναλαμβάνει δράση που είναι σύμφωνη με το μέλλον που θέλει να ζήσει, θα είναι σε θέση να εντοπίσει πιθανότητες και δυνατότητες που ήταν πάντα εκεί, αλλά εμποδίζονταν από το προηγούμενο οπτικό του πεδίο.

Συνδεθείτε μαζί μας

Τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα αποτελούν ένα χώρο ενημέρωσης και μοιράσματος πληροφοριών και εμπειριών. Συνδεθείτε μαζί μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα μελλοντικά μας σεμινάρια, νέα άρθρα και δωρεάν συμβουλές.

Ειδικά πακέτα Σεμιναρίων

Η εταιρία μας διαθέτει την εμπειρία και το έμψυχο δυναμικό για εκπαιδευτικά-σεμιναριακά πακέτα κατά παραγγελία (custom). Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.