Η προσωπική ιστορία της Νικόλ

Γεια σας,

nicolesideΕίμαι η Νικόλ Μαντζικοπούλου και πιστεύω ότι ζωή σημαίνει να βιώνουμε τη χαρά, την αγάπη, τη συνεισφορά και την ανάπτυξη, διαλέγοντας από τις άπειρες επιλογές που μας παρουσιάζονται καθημερινά.

Ξυπνάω κάθε πρωί, χωρίς ξυπνητήρι, και ξεκινάω την ημέρα μου από την αυγή. Σηκώνομαι από το κρεββάτι με ανυπομονησία να αρχίσω να απολαμβάνω 40 λεπτά κολύμβησης στο κοντινό μου κολυμβητήριο. Επιστρέφω στο σπίτι για να απολαύσω τον πρωινό καφέ μου και συνεχίζω με τις καθημερινές, ενδυναμωτικές μου συνήθειες: Γράφω τους στόχους μου και διαλογίζομαι για ακόμη 40 λεπτά. Έπειτα από τέτοιο ξεκίνημα νιώθω γεμάτη ενέργεια και γαλήνη και έτοιμη να δεχτώ τα δώρα που η ζωή μου επιφυλάσσει.

Η επόμενη μου κίνηση είναι να ξυπνήσω τους δύο πρίγκηπες της ζωής μου, τους έφηβους γιους μου, τον μεγαλύτερο θησαυρό με τον οποίο ευλογήθηκα σε αυτή την ζωή. Θα ξανασυναντηθούμε το μεσημέρι για να μοιραστούμε ένα θρεπτικό, υγιεινό και ισορροπημένο γεύμα και να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες της ημέρας. Καθώς τους βλέπω να μεγαλώνουν, σωματικά, πνευματικά και διανοητικά, να πετυχαίνουν τους στόχους τους, να εξελίσσονται στο καλύτερο που μπορούν, να αντικρύζουν τη ζωή με πίστη, ενθουσιασμό και θέληση να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, ξέρω ότι έχω κάνει καλή δουλειά και αυτό με αγγίζει πολύ βαθιά.

Το υπόλοιπο της ημέρας μου το αφιερώνω στην δουλειά μου ως Διευθύντρια της γρήγορα αναπτυσσόμενης Επιχείρησης μου, ως ηγέτης μιας μικρής ομάδας στελεχών με κοινό όραμα, και ως Coach ατόμων και Επιχειρήσεων που ζητούν να προχωρήσουν προς ένα ενδυναμωμένο μέλλον. Είναι η στιγμή που υπηρετώ το καθήκον μου προς τον κόσμο. Είναι η στιγμή που ξεδιπλώνω τα ταλέντα μου και βιώνω τον σκοπό της ζωής μου.
Βλέπω τον εαυτό μου ως “υπηρέτη του κόσμου”, δημιουργό δυνατοτήτων, καταλύτη ανάπτυξης, καθοδηγητή ενδυναμωμένων ανθρώπων, φάρο στη ζωή. Είμαι ο οδηγός της σκέψης προς την προσωπική αλλαγή.

Είμαι ηγέτης της προσωπικής μεταμόρφωσης, επιχειρηματίας συγγραφέας, εκπαιδευτικός, μητέρα, και φίλη. Είμαι ένας σεμνός άνθρωπος που προσπαθεί να θέσει τα ταλέντα του στην υπηρεσία του συνόλου. Δεν είμαι guru. Επιδιώκω να ταυτίζομαι με τις υψηλές πλευρές της ύπαρξής μου και αντιμετωπίζω εκείνες τις πλευρές του εαυτού μου που θέλω να εξελίξω, ως μια ευκαιρία για περαιτέρω μάθηση και διεύρυνση. Έχω ξεκινήσει από καιρό το αέναο ταξίδι της προσωπικής μου ανάπτυξης, και κατακτώ νέα πεδία κάθε μέρα. Είμαι ένας ευτυχισμένος και πλήρης άνθρωπος.
Φυσικά, η ζωή μου δεν ήταν πάντα έτσι.

Πριν λίγα χρόνια, ξυπνούσα με τον αγχωτικό ήχο ενός ξυπνητηριού. Αμέσως η καρδιά μου θα χτυπούσε δυνατά και θα ένιωθα αγωνία και έντονη πίεση στο στομάχι. Θα έπρεπε αμέσως να κοιτάξω το ημερολόγιο μου για να θυμηθώ που να πάω, σε ποια χώρα, σε ποιο αεροδρόμιο, σε ποια συνάντηση και για ποια επαγγελματική υπόθεση. Ως υψηλόβαθμο στέλεχος πολυεθνικών εταιριών, ήμουν υπεύθυνη για τη πραγματοποίηση πλάνων με εφαρμογή σε όλο τον κόσμο. Αγαπούσα αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα, και την έφερνα εις πέρας με επιτυχία και αυτό με βοήθησε να έχω μια εξαιρετική καριέρα για 20 χρόνια.

Σιγά σιγά όμως τα πράγματα αλλάξανε: άρχισα να αισθάνομαι ότι αυτή η δραστηριότητα με κούραζε, με πίεζε, με εξουθένωνε και μου άφηνε ένα τεράστιο κενό. Έπειτα από μία εξοντωτική εβδομάδα θα επέστρεφα σπίτι, εξαιρετικά πιεσμένη και γεμάτη ενοχές επειδή ήμουν απούσα από τη ζωή των αγαπημένων μου. Ως σύγχρονη γυναίκα, πάλευα να παίξω όλους τους ρόλους μου: αποτελεσματική επαγγελματίας, στοργική μητέρα και σύζυγος, τρυφερή κόρη και υποστηρικτική φίλη και αδελφή. Παίζοντας για πολλά χρόνια στο ίδιο έργο, κατάφερα να χάσω τον εαυτό μου. Άρχισα να νιώθω απόλυτα εξαντλημένη, χωρίς χαρά, χωρίς διάθεση, χωρίς όραμα. Στα 42 μου, έμοιαζα 52, πάντα αγχωμένη και χωρίς ουσιαστικό χρόνο να απολαύσω την ζωή.

nicolepuzzl

Αρκετά σύντομα, τα πάντα γύρω μου κατέρρευσαν: γάμος, δουλειά και οικογένεια. Όλα όσα έχτισα, όλη μου η πραγματικότητα διαλύθηκε μέσα και λίγους μήνες. Ήμουν τόσο σοκαρισμένη από αυτά που συνέβαιναν, που η μόνη μου επιλογή ήταν να θέσω τον εαυτό μου σε κατάσταση επιβίωσης, ώστε να καταφέρω να χειριστώ τις συνθήκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο οι πληγές μου ήταν βαθιές κι ένιωθα ότι με ακολουθούν συνεχώς, σε κάθε μου βήμα.

Πως λοιπόν, κατάφερα να φτάσω από το σκοτάδι που βρέθηκα τότε, εδώ που είμαι τώρα; Και κυρίως πώς αυτό μπορεί να αφορά και να εφαρμοστεί και από εσάς; Ψάχνοντας το δρόμο μου, έμαθα πως λειτουργεί το μυαλό και πως μπορούμε να το κάνουμε τον μεγαλύτερο σύμμαχό μας στη δημιουργία μιας υπέροχης πραγματικότητας. Έμαθα τους νόμους του σύμπαντος και πως να συνδέουμε τους εαυτούς μας μαζί τους, ώστε συστηματικά να έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Έμαθα πώς να εργάζομαι με το δικό μου ενεργειακό πεδίο, έτσι ώστε να μπορώ να πραγματοποιώ τις βαθύτερες επιθυμίες μου και να γεύομαι καθημερινά μια χαρούμενη ζωή γεμάτη νόημα και σκοπό.

Και ο σκοπός αυτός έχει ως επίκεντρο ΕΣΑΣ, για να πετύχετε και εσείς τους στόχους σας, αφού κι εσείς έχετε μέσα σας την δυνατότητα να ζήσετε τις βαθύτερες επιθυμίες σας: ένα υγιές, γυμνασμένο σώμα, μια επιτυχημένη καριέρα, μια χαρούμενη και πλήρη οικογενειακή ζωή, μια παθιασμένη, ειλικρινή προσωπική σχέση, μια ζωή με αφθονία.

Πολύ συχνά ο κόσμος με ρωτάει ποιος πιστεύω ότι είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι, είτε ιδιωτικά είτε μέσω των εταιριών, με επιλέγουν ως coach τους. Πιστεύω ότι είναι λόγω της αυθεντικής και άνευ όρων πρόθεσής μου να βοηθήσω, είναι λόγω της δεξιότητάς μου να αντιλαμβάνομαι το όραμα τους και την δυνατότητα τους να το πετύχουν, αφού “βλέπω” τον αληθινό τους εαυτό, αυτόν που καλύπτουν πίσω από το Εγώ και τους ρόλους που παίζουν.

Αλλά κυρίως είναι λόγω της ολιστικής, πρακτικής, ενδυναμωτικής, προοδευτικής και αποτελεσματικής διαδικασίας μεταμόρφωσης στην οποία τους υποβάλλω ως Coach τους. Μια διαδικασία όπου οι πελάτες μου γοητεύονται ανακαλύπτοντας τη δύναμή τους να αλλάξουν την ίδια τους τη ζωή.
Θα ήθελα να καλέσω και εσάς να επιβιβαστείτε μαζί μου, σε ένα ταξίδι που θα μεταμορφώσει τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας, τις δυνατότητες σας και την ζωή σας.

Εγώ θα είμαι ο έμπιστος οδηγός σας και θα φωτίζω το όραμά σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού - μέχρι να είσαστε έτοιμοι να αποβιβαστείτε στον κατάφωτο προορισμό σας.

Νικόλ Μαντζικοπούλου